Sa hapa ndiqen për një projekt ndërtimit?
647
post-template-default,single,single-post,postid-647,single-format-standard,bridge-core-2.3.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Sa hapa ndiqen për një projekt ndërtimit?

Sa hapa ndiqen për një projekt ndërtimit?

Një projekt konstruksioni konsiston në bashkëveprim, dizenjim, ndërtim dhe rezultate fizike. 5 janë hapat që ndiqen në perfundimin e një rezultati madhor.

 

Takimi mes klientit dhe shoqërisë që ai ka kontaktuar. Klienti shpreh interesin për një projekt duke diskutuar mbi planin dhe dëshirat personale që ai ka dizenjuar. Gjithashtu shpreh afatin kohor që ky projekt duhet të përfundojë dhe koston e tij.

Konsulenti. Bëhet fjalë për takimin e dytë që realizohet me një konsulent që verifikon nëse dizajni, afati apo kosto janë në raportin e duhur apo jo.

Kontrata dhe dokumentacionet përkatëse. Pasi bien në një dakortësi të gjitha palët pjesëmarrëse, përgatiten materialet ligjore që do firmosen nga të gjithë, për të nisur kështu nga puna.

Konstruksioni. Puna monitorohet gjatë gjithë procesit të saj nga menaxherët e projektit, inxhinierët dhe arkitektët përkatës.

Përfundimi. Pas të gjitha procedurave vjen dokumentacioni i fundit, që dorëzohet pasi miratohet në mënyrë finale nga organet përkatës.

No Comments

Post A Comment